Daily Current Affairs of India 25th January in Hindi and English - Computer Literacy And Fundamental Be Digital

Daily Current Affairs of India 25th January in Hindi and English

Daily Current Affairs of India 25th January in Hindi and English 

Daily Current Affairs of India 25th January in Hindi and English


Q1. Where India's first e-waste clinic is opening?
भारत का पहला e-waste क्लिनिक कहाँ खुल रहा है?
A. Bhopal
B. Kolkata
C. Bangalore
D. Hyderabad

Ans. Bhopal

Q2. Where the 10th annual meeting of forum of Election management bodies of South Asia will be hosted?
क्षिण एशिया के चुनाव प्रबंधन निकायों के मंच की 10 वीं वार्षिक बैठक कहाँ आयोजित की जाएगी?

A. Kolkata
B. New Delhi
C. Chandigarh
D. Bhopal

Ans. B. New Delhi

Q3. When ECI conducted the Sukumar Sen memorial lecture?
ई सीआई ने सुकुमार सेन स्मारक व्याख्यान कब आयोजित किया था?

A. 22nd Jan
B. 23rd Jan
C. 24 th Jan
D. None of this

Ans. B. 23rd Jan

Q4. The cabinet committee approves the the closure of Hindustan fluorocarbon plants in which state?
कैबिनेट समिति ने किस राज्य में हिंदुस्तान फ्लोरोकार्बन संयंत्र को बंद करने की मंजूरी दी?

A. Hyderabad
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Telangana

Ans. D. Telangana

Q5. In which date the International Education day will be celebrated?
अंतर्राष्ट्रीय शिक्षा दिवस किस तारीख को मनाया जाएगा?

A. 23rd Jan
B. 24th Jan
C. 25th Jan
D. None of this

Ans. 24th Jan

Q6. In which date, the Indian Government celebrated the National Girl Child Day?
भारत सरकार ने किस तारीख को राष्ट्रीय बालिका दिवस मनाया?
A. 23rd Jan
B. 24th Jan
C. 25th Jan
D. None of this

Ans. 24th Jan

Q7. Who is the first chairperson of PCA?
PCA का पहला चेयरपर्सन कौन है?
A. Nirmaljeet Singh
B. Karanjeet Singh
C. Nirmaljeet Kaur
D. None of this

Ans. A. Nirmaljeet Singh

Q8. Who has won the Cisco Youth Leadership Award?
सिस्को यूथ लीडरशिप अवार्ड किसने जीता है?

A. Anil Kapoor
B. Shamir Khan
C. Priya Prakash
D. None of this

Q9. Manmohan Sood died recently.  He is associated with which sports?
मनमोहन सूद का हाल ही में निधन हो गया।  वह किन खेलों से जुड़े हैं?

A. Boxing
B. Cricket
C. Hockey
D. Football

Ans. B. Cricket

Q10. Which Bollywood actress got "Crystal Award" in Word Economic Forum 2020?
विश्व आर्थिक मंच 2020 में किस बॉलीवुड अभिनेत्री को "क्रिस्टल अवार्ड" मिला?

A. Kareena Kapoor
B. Alia Bhat
C. Priyanka Chopra
D. Deepika Padukon

Ans. Deepika Padukon

Q11. Maharastra won how many Gold medals in Khelo India Youth Games?
महारास्टो ने खेलो इंडिया यूथ गेम्स में कितने स्वर्ण पदक जीते?

A. 100
B. 58
C. 78
D. 88

Ans. 78

Yesterday question was which Bollywood Actor Charge 1.2 Billion for a film?

Ans. Akshay Kumar

Welcome all to computerwiki current daily affairs programme. It is taken to help our users about the daily affairs through internet and mobile phone and they can grow their general knowledge.

Q. Which is the most successful movie of 2019?

Answer the following question and share this with friends and groups. Your name will be declared in next post. This opportunity is for the first 30 correct commenters.

Get connected for daily current affairs of India in hindi and English.


No comments

Powered by Blogger.